Рівненські театрали представили полякам кілька вистав в Ольшині

07.11.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

4-5 листопада актори Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру взяли участь в Загальнопольських днях українського театру в Ольшині.

Це традиційний захід, який відбувається в адміністративному центрі Вармінсько-Мазурського воєводства раз на два роки, починаючи з 1995-го. Наш театр бере в ньому участь утретє.

Цього разу рівненські театрали привезли до Польщі три вистави. На сцені театру імені Стефана Ярача вони потішили юних глядачів виставою «Чарівні пиріжки для Червоної Шапочки».

Дорослим шанувальникам театру представили дві постановки: «П’ять пісень Полісся» та «Вірую». Остання – це поетична вистава про духовність під час війни. «Вірші обпалені війною глибоко торкаються струн людської душі, викликають сльози і гнів, біль і дарують розраду. Вселяють велику віру в нашу перемогу. Ми в строю, ми непереможні!» - так про постановку кажуть самі актори.

Серед глядачів у залі був і голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш. Він перебуває в Польщі з робочою поїздкою. Разом з директором-художнім керівником театру та депутатом обласної ради Володимиром Петрівим подарували  колективу театру імені Стефана Ярача картину із зображенням нашого обласного музично-драматичного театру, оздоблену рівненським бурштином.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews