Майже сотня науковців ВПО наразі працює в Рівненських вищих навчальних закладах

08.11.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На Рівненщині побільшало науковців. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та додав, що майже 100 осіб із числа ВПО нині працюють в університетах області.

«Російська навала руйнує не тільки людські життя, будинки, вулиці, парки, стадіони, а й науку. Руйнуються наукові інститути й лабораторії, зв'язки, можливості працювати, дослідження, плани, ідеї. Маємо зберегти «світлі голови» в науці та самі заклади вищої освіти», - сказав Віталій Коваль.

Також він розповів, що науковці з інших регіонів підсилили Національний університет водного господарства та природокористування, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука.

Окрім того, 2 викладачі працює в Рівненському музичному коледжі РДГУ.

«Найбільша кількість науковців переїхали разом із Луганським медуніверситетом. Минулоріч у Рівне після релокації ми прийняли 120 викладачів і студентів із числа ВПО. Нині тут навчає 87 науково-педагогічних працівників та здобуває освіту понад тисяча людей» - повідомив начальник ОВА.

Нагадаємо, що, окрім університету, також у Гощу релокувався Бахмутський центр професійно-технічної освіти. Там готують зварників, автослюсарів, швачок, кухарів, електриків.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews