Ще один кризовий центр для жінок з'явився у Рівненській області

17.11.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У Рівному відкрили кризовий центр для жінок, які постраждали від насильства. Там тимчасово перебуватимуть жінки, які постраждали від домашнього, гендерно зумовленого насильства чи внаслідок воєнних дій.

«У кризовому центрі жінки та дівчата зможуть знайти прихисток на час прийняття довгострокових рішень та розв'язання питання з подальшим місцем перебування. Постраждала зможе провести там до 10 днів. У центрі працюватимуть соціальні працівниці. Також жінкам буде доступний психологічний та правовий супровід, оплата транспортних чи медичних послуг», - сказала начальниця Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк.

Також вона додала, що сьогодні статистичні дані вказують на глибину проблеми, адже війна ще більше ускладнює процес подолання домашнього насилля. Осіб, особливо жінок, які потребують прихистку й допомоги стає все більше.

Відкрила та опікуватиметься кризовим центром для жінок БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» в межах проєкту «Допомога жінкам, які постраждали від насильства», проводиться за підтримки Фонду Короля Бодуена.

Начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області Павло Довжук розповів, що на Рівненщині, у порівнянні з минулими роками фіксується приріст повідомлень про домашнє насильство в межах 25-30 відсотків. За його словами, це свідчить, що люди перестали боятися розповідати про свої проблеми та частіше звертаються до поліції для вирішення життєвих ситуацій. Також на статистику вплинула війна.

«У центрі надаватимуть весь спектр допомоги, щоб повернути постраждалих до нормального життя. З міркувань безпеки жінок, про місце розташування кризового центру знатимуть лише поліцейські, соціальні служби, а також представники організацій, які працюють у сфері надання допомоги особам, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства. Жінки, які потребують допомоги можуть звертатися до поліції, або на гарячі лінії» - зауважив голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич.

У Департаменті соціальної політики Рівненської ОДА відзначають, що сьогодні ведеться активна робота з протидії та попередження домашньому насильству. Влада та громадські організації працюють спільно, щоб допомогти якомога більшій кількості осіб. 

«Ми сьогодні створюємо служби протидії домашньому насильству, яких в області 26, вони всі різного спрямування. Це 11 мобільних бригад, 10 консультативних служб, маємо денні центри. Наразі працюємо над збільшенням їхньої кількості, оскільки отримали субвенцію з державного бюджету на створення нових та підтримку діючих служб», - підсумувала Роза Слободенюк.

Телефон цілодобової гарячої лінії – 063 112 44 07.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews