Верховна Рада звернулася до новообраних Сейму і Сенату Республіки Польща

22.11.2023 19:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


Сьогодні на черговому засіданні Верховної Ради продовжили ухвалювати важливі для країни законопроекти.
 
null
 


 
Детальніше про засідання ВР розповів народний депутат України від Рівненщини, член антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов. Загалом прийняли важливі закони для військових. Крім того, Верховна Рада звернулася до новообраних Сейму і Сенату Республіки Польща щодо продовження плідної подальшої співпраці між народами Польщі та України.
 
№10276 – Постанова про передачу Апаратом Верховної Ради 24 автомобілів, запчастин та інших матеріальних цінностей до сфери управління Міноборони України для захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості держави від збройної агресії рф;
 
№8011 – закон про створення державних гарантій щодо збереження можливості біологічного батьківства/материнства для захисників та захисниць України, у випадку отримання ними поранень, які впливають на репродуктивні функції (ухвалений в цілому законопроект дозволить нашим військовим безкоштовно зберігати свої репродуктивні клітини у кріобанках);
 
№9111 – щодо зменшення бюрократичного тиску та спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги.
 
Також Верховна Рада звернулася до новообраних Сейму і Сенату Республіки Польща щодо продовження плідної подальшої співпраці між народами Польщі та України. У своєму зверненні до польських колег ми наголосили на проблемі блокування пунктів пропуску через українсько-польський кордон.
«За умов блокування Російською Федерацією судноплавства в українській акваторії Чорного моря перевезення через західний сухопутний кордон України залишалося чи не єдиним способом здійснення торгівлі України зі світом та засобом забезпечення надходження в Україну продукції, в тому числі і військового призначення.
І ділянка державного кордону України з Польщею є, без сумніву, надзвичайно важливою ланкою для забезпечення життєдіяльності всіх сфер української економіки.
 
Блокування руху товарів через кордон неминуче призведе до погіршення і так складної соціально-економічної ситуації в Україні, ускладнить можливості відновлення економіки нашої країни. За таких обставин, необхідно невідкладно знайти шляхи виходу із ситуації, що склалася на україно-польському кордоні», - йдеться у зверненні українського парламенту.
 
Ще одне важливе рішення: прийняли постанову №10271, якою затвердили рішення РНБО України від 20 листопада 2023 року «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до рф та Білорусі в оборонно-промисловій сфері» (санкції на 50 років).
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews