Стислий огляд «плюсової» конфігурації 15-го покоління Айфонів

24.11.2023 09:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Наприкінці вересня Apple презентували нове «сімейство» своїх культових смартфонів. Як водиться, версії Pro і Pro Max отримали найпотужніші апаратні компоненти та найбільш просунуті функції. 

Однак чим може порадувати прихильників лінійки конфігурація iPhone 15 Plus? Головними його чеснотами можна назвати більш продуктивний у порівнянні з 14-м поколінням чіпсет, дисплей більшого розміру, ніж у базової версії, а також елегантний цифровий блок Dynamic Island, який у попередній серії був доступний лише в «професійних» моделях. У ньому користувач може бачити процент заряду, використаний трафік, показники крокоміру.



Візуальне оформлення і властивості дисплея

Елегантний дизайн із закругленими титановими рамками, виконаний у стилі Макбуків лінійки Pro. Товщина девайса ідентична аналогу з минулого покоління.

Версія Плюс має 6,7-дюймовий екран Liquid Retina з функцією світлодіодного підсвічування. Максимальна яскравість панелі — 1600 ніт, це дає змогу комфортно переглядати контент на вулиці в сонячні дні. Дисплей підтримує адаптивну частоту оновлення до 120 Гц і технологію XDR. Зображення на дисплеї виглядає чітким та насиченим.

«Залізо», батарея та зарядка

iPhone 15 варіації Plus оснащений потужним та енергоефективним 5-нм процесором A16 Bionic, на якому працюють флагманські Айфони 14-го покоління. Доступний об'єм «оперативки» формату LPDDR5 — 4 гігабайти. Пропонується низка версій із різним об’ємом фізичного сховища: 128, 256, 512 Гб, 1 і 2 Тб. 

Смартфон отримав акумулятор ємністю 3200 мА·г, це дає змогу пропрацювати в автономному режимі до 12 годин. Доступна брендова безпровідна зарядка із використанням магніту MagSafe. Цей модуль заряджає батарею з 0 до 100% менше ніж за дві години. Відновити заряд від мережі можна з допомогою адаптеру з кабелем USB Type C. Вказані аксесуари входять до комплекту поставки.

Покращення в системі камер

Головною перевагою подвійної основної камери з роздільною здатністю 24 Мп вважається вдосконалений модуль сканування глибини LiDAR. «Фронталка» оснащена просунутим інтегрованим датчиком від Sony. Він дає змогу покращити якості знімків, зроблених в умовах недостатнього освітлення. 

Були доопрацьовані портретний та нічний режими. Доступні функції «розумного» спалаху й автоматичного фокусування. Обидві камери дають змогу вести відеозйомку з роздільною здатністю 4К.

Інтерфейси зв’язку і програмне забезпечення

Вбудований мережевий адаптер Qualcomm X70 забезпечує гідну швидкість, стабільність підключення і широкий радіус дії сигнала. Реалізоване підтримання бездротового стандарту Wi-Fi 6Е і дротового інтерфейсу USB 2.0. 

Девайс працює на базі 17-ої версії iOS з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, набором корисних віджетів та застосунків, просунутими алгоритмами захисту від шкідливого софту. Доступні фірмові безпекові функції «Виявлення аварійних ситуацій» і «Сигнал SOS». Остання дає змогу відправляти сигнал лиха за межами дії стільникового роумінгу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews