Ірина Баковецька-Рачковська презентувала книгу «За Божим Духом»

28.11.2023 22:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Напередодні посту у Рівному відбулася особлива, мистецька подія, Ірина Баковецька-Рачковська прещентувала книгу «За Божим Духом» - про поминальні хліби, як символ життя.

null
 
 
null
 

Захід присвячений памʼяті жертв геноцидів українського народу-Голодомору та російсько-української війни. У залі були презентовані вісім видів поминальних хлібів нашого регіону. Подія відбулася 23 листопада та проводилась у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

До літературно-мистецького перформансу було залучено сестер, дружин, матерів загиблих героїв. Письменниця розповіла чому саме обрала цю тему, зауваживши, що український хліб завжди був тим, що хотіли забрати у нашого народу, так само як і історію, цінності та свободу.

null
 

Ірина зазначила, що «Книга - реквія, яка закликає нас до двох аспектів: шанувати, памʼятати та по можливості відтворювати свої традиції. Хліб - це як символ людини, яка складається з тіла та плоті. Книга також несе інформаційний характер для ознайомлення із видами хлібів, які символи він несе для наших предків, збірка також має літературний аспект у вигляді 5 віршів, які присвячені усім геноцидам проти Українського народу». Поки є памʼять, людина жива.

null
 

 

null
 

Автори: Вікторія Огородницька, Яна Кушнірук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews