Рівненських жінок навчатимуть як створювати власний бізнес

01.12.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині незабаром стартує проєкт «Посилення жінок Рівненської області». Його метою буде створення додаткових можливостей для початку власної справи, перекваліфікації або підвищення існуючої кваліфікації. Програма охопить як місцевих, так і вимушено переміщених жінок, які обрали Рівненщину своїм прихистком. 

Підходи до втілення такої ідеї та основні проблеми обговорили під час круглого столу, організованого за підтримки IOCC-Ukraine. Участь в дискусії взяли представники РівнеОДА, місцевого бізнесу й громадськості, профільних спільнот та організацій.

«Сьогодні жінки шукають себе у нових сферах діяльності, зокрема й у підприємництві. Впевнений, що в такій синергії бізнесу, держави та суспільства ми зможемо надати їм більше можливостей. В області є хороша інфраструктура профтех освіти, діють грантові державні програми. Але найголовніше, що місцевий бізнес та загалом економіка потребують нових кваліфікованих кадрів», - сказав директор Департаменту економічного розвитку й торгівлі ОДА Костянтин Мокляк.

Також він додав, що на Рівненщині працює 31 навчально-практичний центр, є Центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Крім того, з початку війни на 7,7% зросла кількість ФОПів, майже 60% з яких - жінки.

В межах проєкту проведуть дослідження потреб ринку праці, щоб жінки, які пройдуть навчання чи перекваліфікацію були затребуваними для роботодавців. 

Особливу увагу приділять внутрішньо переміщеним особам. Адже не всі з них змогли інтегруватись на новому місці проживання та працевлаштуватись. Однією з причин цього є потреба у перекваліфікації або навчанні для отримання нової професії.

Презентація проєкту очікується в грудні цього року. Приєднатись до нього зможуть 160 місцевих мешканок та ВПО.

Нагадаємо, на початку листопада Рівненська ОДА підписала меморандум з БО Благодійний фонд Міжнародна православна благодійна організація (ІОСС-Україна), в межах якого й втілюватимуть проєкт.

Проект реалізується Дія.Бізнес у Рівному та International Orthodox Christian Charities (IOCC) за підтримки Kerk in Actie та за сприяння Рівненської ОДА.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews