Рівненські підприємства сплатили понад мільярд гривень податку на прибуток

13.12.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Платниками податку на прибуток – підприємствами Рівненської області за підсумками одинадцяти місяців 2023 року до Зведеного бюджету сплачено 1 млрд 103 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума сплаченого податку на 463 млн гривень більша.

При цьому до державного бюджету спрямовано 991 млн гривень цього платежу. Такі надходження перевищили минулорічні показники на 411 млн гривень.

Відповідно до місцевого бюджету надійшло 112 млн гривень податку на прибуток. Порівняно  з  минулим роком приріст надходжень склав 51,6 млн гривень.

Нагадаємо, якщо річний дохід платників податку на прибуток від будь-якої діяльності (за вирахування непрямих податків) перевищує 40 млн грн, то податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. Якщо такий дохід не перевищує 40 млн грн, то такі платники застосовують річний податковий (звітний) період, який починається з 1 січня по 31 грудня поточного звітного року.

Пресслужба ГУ ДПС Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews