У Рівному освятять пам'ятник «Жертвам Чорнобильської катастрофи»

14.12.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Пам’ятний захід відбудеться 14 грудня об 11:00 на розі вулиць Петлюри та Мазепи у Рівному.

Про це повідомили на зустрічі керівництва області з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Щороку 14 грудня в Україні вшановують тих, хто ціною власного здоров'я і життя боровся з наслідками найбільшої техногенної катастрофи в історії.

На зустрічі Рівненську обласну раду представляв перший заступник голови Микола Кучерук.

 

Метою обговорення стали питання соціального захисту, медичного, пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зокрема, ліквідаторів.

Рівненщина – один з тих регіонів, де населення найбільше постраждало, особливо це стосується півночі області. 

Наразі на Рівненщині зареєстровано 295 тис.осіб, які мають статус постраждалих, понад 3 тис. – це ліквідатори, з них 827 осіб з інвалідністю. На рівні держави всі вони отримують різного роду грошові виплати.  

 

В ході засідання обговорили пенсійне забезпечення цих категорій громадян. За інформацією управління Пенсійного фонду області у 2022-2023 роках були перераховані та проіндексовані виплати тим, хто працював у зоні відчуження.   

 

Разом з тим, громадські організації, які опікуються питаннями чорнобильців, звернулись до керівників області з проханням подати звернення до Верховної Ради України стосовно перегляду пенсійного забезпечення ліквідаторів 2 категорії. Це пов’язано з тим, що під час виходу на пенсію цій категорії громадян передбачене зниження пенсійного віку (на 5,8,10 років), залежно від терміну перебування в зоні відчуження. 

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews