Рівненщина налагоджує співпрацю з Представництвом НАТО в Україні

14.12.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Рівненщина посилює координацію з міжнародними партнерами. Так, з робочим візитом в область завітала голова Представництва НАТО в Україні Карен МакТір.

В.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін обговорив з Карен МакТір можливості співпраці Представництва з Рівненщиною. Він також подякував міжнародним партнерам за підтримку як області, так і держави в цілому.

«Рівненщина - це прикордонний регіон, який з 24 лютого минулого року, як і вся Україна, живе в новому вимірі. Війна триває і ми повинні бути готовими до будь-яких дій ворога. Тому наразі працюємо над посиленням фортифікації на півночі області», - зазначив Сергій Подолін.

Карен МакТір з свого боку зауважила, що Україна має реальні перспективи членства в НАТО, хоча цей процес і не є швидким.

«Сила, відвага і стійкість українського народу - головна опора вашої успішної боротьби», - наголосила Карен Мактір.

Крім цього, під час зустрічі наголошувалося на значущості розвитку системи реабілітації українських Захисників. Голова Представництва НАТО повідомила, що організація вже має пілотний проєкт - реабілітаційний центр в Ірпіні, і планує надати підтримку ще кільком медзакладам. Тому обговорили можливості у впровадженні такого проєкту й у Рівненській області.

«На Рівненщині активно розвивається система реабілітації військових. Зокрема, розпочинається будівництво нового корпусу в обласному госпіталі ветеранів війни. Ми також залучаємо наших партнерів до цього проєкту», - сказав Сергій Подолін.

Це перший візит голови Представництва НАТО до регіону. Нагадаємо, відповідне Представництво було засноване в 2016 році та отримало статус дипломатичної місії.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews