У селах Рівненської області обіцяють більше аптек

18.12.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У селах Рівненщини побільшає аптек. Наразі у сільських населених пунктах області працює 105 аптечних закладів. Натомість в області є населені пункти, які не мають жодних.

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад Президент України Володимир Зеленський доручив забезпечити можливість отримати ліки у кожному населеному пункті, зокрема і через мережу Укрпошти за вже діючою програмою, яка має бути удосконалена.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що Уряд вже вніс зміни до низки нормативних документів: спрощено ліцензійні умови на відкриття мобільних аптечних пересувних пунктів, а також надано дозвіл продавати і доставляти ліки поштовим операторам.

Крім того, у грудні Міністерство провело великий аптечний саміт із залученням усіх аптечних мереж з тим, щоб вони відкривали аптеки і запускали мобільні пересувні аптечні пункти у сільській місцевості.

Віктор Ляшко також наголосив на неприпустимості ганебного явища, коли керівники лікарень здають в оренду аптеки, які не працюють по програмі Доступні ліки. Такі аптечні заклади, за словами Ляшка, будуть позбавлені ліцензій.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews