Що вирішуватимуть на майбутній сесії Рівненської обласної ради

21.12.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Перелік проєктів рішень, які депутати розглядатимуть цієї п’ятниці, затвердили на засіданні президії. 

Серед них – три кадрові, щодо призначення директорів обласних комунальних закладів. А саме: Острозького психоневрологічного інтернату, Рівненської Малої академії наук учнівської молоді та Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Голосуватимуть депутати і за зміни до Положення Денного центру соціально-психологічної допомоги та зміни до Статуту КП РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», а також за План розвитку цього підприємства на 2024-2028 роки. Розглядатимуть і зміни до Статуту КП «Управління майновим комплексом» облради.

Є в порядку денному питання, які стосуються галузі охорони здоров’я. Зокрема, про передачу медичного обладнання, яке придбали коштом обласного бюджету. Воно буде розподілено між підприємствами медицини Рівненщини на профілактику та боротьбу з COVID -19.

Також депутати розглянуть питання про надання згоди Рівненській обласній дитячій лікарні на передачу в заставу майна з метою отримання кредитних коштів. Йдеться, нагадаємо, про закупівлю нового обладнання за рахунок банківської позики.

Внесено до порядку денного кілька земельних питань. А саме, щодо затвердження проекту землеустрою, припинення права користування, а також продаж земельних ділянок.

Низка питань стосуються діяльності самої обласної ради: депутати затверджуватимуть Антикорупційну програму РОР на 2024-2026 роки, План роботи ради на 2024 рік, вноситимуть зміни до складу однієї з постійних комісій  - у зв’язку з включенням до неї нового депутата.

Є в порядку денному і кілька звернень до керівництва держави, які стосуються різних питань.

Зокрема, збереження українського книговидання та книгорозповсюдження. Проєкт звернення - https://ror.gov.ua/proyekti-rishen-oblasnoyi-radi/pro-zvernennya-rivnenskoyi-oblasnoyi-radi-do-kabinetu-minist-1703076628

Інше звернення стосується ввезення гуманітарної допомоги в Україну. Йдеться про дію Постанови Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2023 року №953 «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану», яка, на думку автора звернення, ускладнює ввезення гуманітарних вантажів на потреби ЗСУ. Проєкт звернення - https://ror.gov.ua/proyekti-rishen-oblasnoyi-radi/pro-zvernennya-rivnenskoyi-oblasnoyi-radi-do-kabinetu-minist-1701435748

Ще одне звернення стосується деяких питань перетину державного кордону. Воно є реакцією на численні звернення депутатів районних, міських, селищних та сільських рад до депутатів обласної ради з пропозицією внести зміни до Правил перетину державного кордону громадянами України та зняття обмежень на виїзд за межі України певних категорій громадян. Про які саме категорії йдеться і з самим проєктом звернення можна ознайомитися за посиланням:  https://ror.gov.ua/proyekti-rishen-oblasnoyi-radi/pro-zvernennya-rivnenskoyi-oblasnoyi-radi-do-kabinetu-minist-1702901346

Нагадаємо, засідання XX сесії Рівненської обласної ради восьмого скликання відбудеться 22 грудня об 11.00. За його перебігом можна спостерігати онлайн на офіційних ресурсах обласної ради: нашому сайті в рубриці «online-трансляції» та на ютуб-сторінці ради. 

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews