Мобільні групи Нацгвардії оберігають небо Рівненщини: як вони працюють

27.12.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Мобільні групи Національної гвардії України забезпечують протиповітряну оборону на Рівненщині, прикриваючи північний кордон України й повітряний простір регіону.

Гвардійці розповідають, що для ефективного враження ворожих повітряних цілей необхідні три базові речі: професійність особового складу, мобільність і швидкість реагування вогневої групи, а також наявність різного виду якісного озброєння.

«Ми чергуємо щодня 24/7. Виїжджаємо по першій команді й моніторимо небо, – говорить командир відділення на псевдо Бєс, – часто ми проводимо на позиціях цілу ніч. У повній бойовій готовності спостерігаємо за небом, аби нічого не прилетіло».

Мобільні вогневі групи гвардійців використовують різноманітне озброєння, зокрема, великокаліберні кулемети та переносні зенітно-ракетні комплекси.

«Досвід показує, що дуже добре працювати на ЗУ-23, – продовжує розповідати нагцвардієць. – Її переваги в тому, що вона на далекій відстані знищує цілі й по прицілу можна краще визначити випередження об’єкта. Ця зброя якісно себе зарекомендувала».

На зображенні може бути: 2 людиниНа зображенні може бути: 1 особа

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews