Як протидіяти туберкульозу та ВІЛ-інфекціям: у Рівному провели засідання

01.01.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Відбулось перше засідання Рівненської міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в новому складі.
 
Розпорядженням Рівненського міського голови #1240-р від 31 жовтня 2023 року затверджено новий склад вищезазначеної координаційної ради, головою якої є заступник міського голови Рівного Євгеній Іванішин.
 
Координаційна рада – це консультативно-дорадчий орган, який сприяє узгодженій діяльності місцевих органів виконавчої влади, установ, підприємств, відповідних міжнародних, громадських та релігійних організацій міста з метою протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, інше. До нинішнього складу ради входить 15 фахівців, серед яких понад 30% - представники громадських та благодійних організацій.
 
Серед основних завдань координаційної ради – аналіз епідемічної ситуації щодо поширення туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, координація діяльності зацікавлених сторін, розроблення заходів, спрямованих на запобігання поширенню та профілактики хвороб, тощо.
 
На нинішньому засіданні члени координаційної ради обговорили ситуацію в громаді з поширення ВІЛ/СНІДу і туберкульозу та спланували роботу на наступний рік. Окрім того, заслухали стан захворюваності на вірусні гепатити в Рівненській міській територіальній громаді та інформацію щодо заходів боротьби із цією недугою.
 
Ключовим пріоритетом державної політики у сфері охорони здоров’я та соціального розвитку є протидія захворюванням, які спричиняють найбільший негативний соціально-демографічний та економічний вплив. ВІЛ-інфекція/СНІД, туберкульоз, вірусні гепатити В та С - поєднані патології, які формують основний тягар інфекційних хвороб в Україні, безпосередньо впливають на погіршення якості та тривалості життя, призводять до тяжких наслідків для здоров’я, сприяють втраті працездатності та передчасній смертності, зумовлюють появу множинних супутніх станів тазахворювань. Протидія поширенню цих хвороб є важливим завданням громадського здоров’я.
 
Члени координаційної ради, з огляду на ситуацію в країні, зосередилися на необхідності вживати дієвих заходів щодо профілактики і запобігання поширенню туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу та підтримали ряд організаційних заходів, з метою забезпечення ефективної діяльності міжсекторального підходу в даному напрямку.
 
Пресслужба Рівненської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews