«Азов. Янголи Маріуполя»: виставка з такою назвою відкрилася у Рівному (ФОТО/ВІДЕО)

19.01.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Учора в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки Азов. Янголи Маріуполя, присвяченої героїчному подвигу бійців окремого загону спеціального призначення Національної Гвардії України Азов.

Вшанували пам'ять полеглих «азовців» керівники Рівненської обласної ради та обласної адміністрації

Авторка та організаторка серії виставок Полк Азов - Янголи Маріуполя, мама полеглого бійця полку «Азов» Владислава Литвиненка з позивним Вектор - Віра Литвиненко розповіла, що виставка створена родинами захисників Азовсталі та курсує по всій Україні.  Рівне – дев’яте місто, де відбулась її презентація.

В експозиції - понад 200 світлин Героїв. Тут можна ознайомитися з їх біографією, оглянути нагороди, які захисники отримали за мужність та звитягу. На жаль, переважно посмертно. Наймолодшому із загиблих «азовців» було лише 17.

Серед Героїв виставки є вихідці з Рівненщини: Ігор Усачов - родом з смт Рокитне, рівняни Костянтин Друзь та Віталій Семчук  – випускники Рівненської  школи-ліцею № 12. Їхні історії - також серед експонатів.

У Рівному сьогодні проживають і родини Героїв Владислава Горошко та Ігоря Краснобрижа. Хлопці віддали життя за Маріуполь, а їхні рідні знайшли прихисток в нашому місті.

«Азовці», морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, добровольці – люди зі сталі, які не лише нищили ворога, а й допомагали цивільним.

Загалом оборона Маріуполя тривала 86 днів: з 24 лютого до 20 травня 2022 року, 82 з них – у повному оточенні. В цих боях полк «АЗОВ»  втратив до 300 бійців.

Виставка про звитягу Героїв, які віддали життя за «місто Марії», діятиме до 21 лютого. Відвідувачі мають можливість долучитися до збору коштів на підтримку бійців полку «АЗОВ».

Пресслужба Рівненської облради

Сюжет телеканалу СФЕРА-ТВ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews