У Бабинському ліцеї з'явилося протирадіаційне укриття: хто оплатив будівництво та скільки це коштувало

24.01.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У новому захисному приміщенні площею 460 квадратних метрів одночасно можуть перебувати 280 людей. Будівля спроєктована під потреби осіб з інклюзією: є окремий вхід, санвузол, відсутні перешкоди для пересування.

Будівництво укриття тривало півроку. На нього витратили майже 18 млн.грн. Це стало можливим завдяки співфінансуванню з різних бюджетів: 6 млн грн виділили з бюджету області, 4,4 млн грн надала Бабинська громада, і 7,5 млн грн область отримала як субвенцію з державного бюджету.

Кілька днів тому об’єкт ввели в експлуатацію. Захисну споруду оглянули голова обласної ради Андрій Карауш разом з начальником Рівненської ОВА Олександром Ковалем та його заступницею Людмилою Шатковською.

- У 2023 році на Рівненщині почали будувати або капітально ремонтувати 11 укриттів у ліцеях, аби можна було повертати дітей на очне навчання. У Бабині з проєктом успішно впоралися. Цьогоріч робота продовжується, бо ще понад 70 закладів середньої освіти не мають сховищ. Особлива увага -  40-кілометровій зоні від кордону з білоруссю, - зауважив голова обласної ради Андрій Карауш.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews