Місцями не чути сигналу тривоги: в Рівному та Вараші оновлять систему оповіщення

24.01.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Рівному та Вараші оновлять систему оповіщення. На Рівненщині продовжують працювати над вдосконаленням системи оповіщення.

Під час наради в ОДА перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін наголосив на важливості заміни обладнання на більш сучасне у Вараші та Рівному.

«Ці міста – найбільші населені пункти області, до того ж Вараш – місто-супутник. Тому заміна застарілої системи на новітню має бути пріоритетним для громад, а особливо у час військової загрози. Окрім того, на гарячу лінію ОДА звертаються громадяни, що в окремих районах міст не чути сигналу повітряної тривоги», - наголосив Сергій Подолін.

Нагадаємо, у більшості громад до повномасштабного вторгнення функціонувала аналогова система централізованого оповіщення, яка була створена ще в 1978 році. Її обладнання морально застаріле. Запчастини не виготовляються, а обслуговування потребує значних коштів. Тому обласна військова адміністрація поступово замінює обладнання на новітнє цифрове.

Під час наради обговорили питання щодо термінів та вартості реалізації проєктів у громадах.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews