У Рівному з'явиться Лабораторія нематеріальної культурної спадщини: в чому її суть

01.02.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Працюватиме вона на базі комунального закладу обласної ради «Рівненський обласний центр народної творчості».

Це перший в регіоні освітньо-дослідницький інтерактивний простір для роботи з громадами в питаннях охорони, збереження, розвитку та популяризації культурного надбання наших пращурів.

В лабораторії сформовано архів експедицій, створено фонд матеріалів досліджень, зібрано юридичну інформацію, висвітлено елементи і носії, розроблено методичні рекомендації щодо роботи з елементами НКС.

Тож, як зауважила директорка РОЦНТ Ірина Рачковська-Баковецька, на сьогодні цей простір є інноваційним в Україні майданчиком для етнодосліджень. В Лабораторії можуть працювати зацікавлені в цій темі групи учнів та студентів, мотивована громадськість, громадські та молодіжні організації. Тут проводитимуть семінари, дослідницькі студії, майстер-класи з народного мистецтва, виставки, фольклорні та етнографічні зустрічі й події.

Під час відкриття відбудеться концерт етно-гурту "Косарі", які у 90-х роках були першими в Україні, хто поєднав рок-музику та фольклор. Гурт припинив свою діяльність 20 років тому, а сьогодні знову поновив творчу роботу, щоб мотивувати українців повертатися до автентичності за допомогою сучасних мистецьких засобів.

Захід розпочнеться о 12.00 вже цієї п’ятниці, 2 лютого, – в цокольному просторі приміщення РОЦНТ, що на вул. Драгоманова, 22.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews