Перша Лабораторія нематеріальної культурної спадщини з'явилася в Рівному

05.02.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Минулого тижня, на базі комунального закладу обласної ради Рівненський обласний центр народної творчості відкрили перший в регіоні освітньо-дослідницький інтерактивний простір для роботи з громадами в питаннях охорони, збереження, розвитку та популяризації культурного надбання наших пращурів. 

(Директорка РОЦНТ Ірина Рачковська-Баковецька)

Лабораторія дозволяє придивитися до традицій та обрядів як до цінних джерел, які не лише визначають ідентичність, а і спонукають сучасних науковців глибше досліджувати нашу спадщину та формувати багатогранний погляд на історію та культурну Рівненського Полісся.

З роботою нового простору ознайомилися заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній, заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська та начальниця управління культури і туризму облдержадміністрації Любов Романюк. 

В рамках презентації роботи Лабораторії, відбувся семінар для представників громад, де обговорили актуальні питання охорони, збереження та популяризації нашого культурного надбання. Також на карту Рівненщини наклеїли QR-коди, за якими можна відслідкувати та детально ознайомитися зі спадщиною кожної громади.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews