У Рівному полярники зі станції «Академік Вернадський» презентують унікальну виставку

05.02.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

6 лютого о 14.00 у Рівненській обласній бібліотеці відбудеться відкриття унікальної фотовиставки «Україна в Антарктиці: дослідження та незламність», яку представлять полярники станції «Академік Вернадський».

Захід присвячений 28-й річниці з моменту, коли Велика Британія передала станцію Україні. 

Антарктична фотовиставка – це спільний проєкт Міністерства освіти і науки України та Національного антарктичного наукового центру.

Як зазначають організатори, після початку повномасштабного вторгнення експозицію суттєво оновили: в ній відображений і вплив повномасштабної війни на українську антарктичну програму, і розвиток досліджень, що відбувся за останні роки.

Експозиція складається з 27 фото крижаного континенту та життя українських полярників та полярниць.

У відкритті виставки візьмуть участь полярники та представники Національного антарктичного наукового центру. Серед них: зимівник-рекордсмен Юрій Отруба, який працював геофізиком у семи Українських антарктичних експедиціях, дві з яких очолював; рівнянин Павло Тарасович - радіоаматор та учасник п’ятої Української антарктичної експедиції, а також завідувач відділу міжнародного наукового та науково-технічного співробітництва Андрій Федчук.

Гості зможуть побачити цікаві речі, привезені з Антарктики, предмети побуту полярників, а ще поспілкуватись з науковцями. Планується також пряме включення зі станції.  

Довідково. Українська антарктична станція розташована на острові Галіндез архіпелагу Аргентинські острови. Головне призначення станції - проведення наукових досліджень. Протягом  року там працюють 12-14 полярників.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews