Сматрфони чи Айфони? Які телефони вибирають рівняни?

Сматрфони чи Айфони? Які телефони вибирають жителі Рівного

05.02.2024 20:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Сучасний ринок пропонує користувачам мобільні телефони з різними операційними системами. Відповідні гаджети від легендарної корпорації Apple використовують ОС iOS, у той час як їх гідні конкуренти Samsung, Xiaomi та інші титани мобільної індустрії випускають смартфони на базі ОС Android.

Представники редакції нашого сайту провели дослідження з метою виявлення, які телефони популярніші в українському місті Рівне – iPhone чи смартфони на операційній системі Android. Результати відповідного дослідження та цікаві факти, які вдалося встановити в ході спілкування з користувачами, продавцями відповідного товару та спеціалістами, викладаємо в цій статті.

Хід розслідування та його результати

Щоб вияснити, що вирішують мешканці нашого обласного центру частіше – купити смартфон в Рівному чи стати власником розрекламованого й супер-розумного Айфона, ми поспілкувалися в першу чергу з тими, хто займається продажем відповідних гаджетів.

Реалізатори такої затребуваної продукції в курсі поглядів та думок своїх клієнтів – адже їм доводиться стикатися з претендентами на покупку мобільних телефонів та вивчати запити клієнтів телефонів постійно та систематично, щодня.

Висновок такий, що смартфони у рівнян набагато більш популярні, ніж iPhone. По рейтингу гаджети з Android упевнено обійшли своїх «яблучних» конкурентів на цілих 20%.

Загалом картина виглядає так, що 60% користувачів віддають перевагу смартфонам, а Айфонам – тільки 40% респондентів.

null
Фото з мережі Інтернет

Заради справедливості, варто уточнити, що відповідні вподобання рівнян залежать від кількох чинників. Один із них – вікова категорія.

Наприклад, якщо брати молодь віком до 25 років, то кожен другий користувач віддає перевагу iPhone, тож саме тут має місце «бойова нічия». Цю тенденцію можна пояснити прогресивними поглядами людей молодого покоління та одвічним прагненням їх до найпередовіших технологій.

Але оскільки дана категорія складає меншу частину суспільства, результат ситуації визначили погляди людей більш зрілого віку. Найчастіше шану смартфонам віддають абоненти від 45 років – ці гаджети обирають відповідно близько 75% користувачів, тобто продукт від Apple купує лише кожен четвертий такий громадянин.

Не варто відкидати факт повільного росту популярності Айфонів. Хоча цю тенденцію не можна назвати стрімкою. Дослідження всеукраїнського масштабу доводять, що численність фанатів відповідної продукції «яблучників» щороку зростає на 1%.

Цікаві факти від менеджерів профільних магазинів

Найбільш розгорнуті коментарі та пояснення ми отримали від продавців профільної мережі Patifon що спеціалізується на продажах електронних пристроїв та аксесуарів до них. У Рівному близько десятка торгівельних точок відповідної компанії, значну частину товарів якої складають брендові мобільні телефони з різними OS.

Менеджери «Патіфону» розказали, що досить важливим, а нерідко пріоритетним фактором вибору смартфону, для рівнян є його вартість. Приблизно кожен третій покупець орієнтується на моделі, вартість яких не перевищує 10 тисяч гривень. А на покупку модифікацій дорожчих від 15 тисяч гривень від самого початку націлені лише близько 10% клієнтів магазину.

Зрозуміло, що в асортименті гаджетів з ОС Android є величезний вибір пристроїв різноманітних цінових категорій.

null
Фото з мережі Інтернет

Серед них є і бюджетні, вартість яких стартує від 2500 тисяч одиниць національної валюти. При цьому відповідні дешеві модифікації на позбавлені базового функціонала, стильно виглядають та обладнані досить місткими батареями, що забезпечують тривалий ресурс їх автономної роботи.

Смартфони середнього цінового діапазону мають більш прогресивну технологічність й досить потужну технологічну «начинку», яка цілком може задовольнити пересічного користувача без завищених вимог та претензій.

Топові взірці Android-пристроїв, презентація яких відбулася упродовж останніх років, пропонуються покупцям за 15-22 тисячі гривень – і багато містян мають за честь стати володарем таких новинок.

Водночас найдешевший Айфон минулих поколінь на ринку пропонується від 17 тисяч гривень, а вартість найновіших представників цієї лінійки є для більшості мешканців Рівного захмарною.

Думка професіоналів

Найбільш кваліфіковані продавці мобільних телефонів у Рівному, що мають високу професійну компетентність в плані характеристик різних категорій та серій свого товару, відкрили кілька цікавих фактів.

Вони переконані, що чутки про доступність та простоту використання iPhone великою мірою є раціональним маркетинговим ходом. Насправді, смартфони у використанні набагато простіші й від своїх «яблучних» конкурентів.

Зокрема, такі стандартні опції, як виконання скріншоту чи блокування контакту, передача відео та фотоматеріалів на ПК чи видалення застосунків у пристроях з ОС Android виконуються елементарно.

Водночас власникам Айфонів, особливо не дуже «технічно підкованим» доводиться з вирішенням відповідних стандартних проблем розбиратися, вникаючи в їх суть та алгоритми.

null
Фото з мережі Інтернет

Можуть похвалитися смартфони й порівняно з iOS зрозумілішим, інтуїтивним інтерфейсом. Доводять цей переконливий факт дані статистики.

Вони свідчать, що з приводу вирішення основних та середньої складності завдань власники iPhone звертаються до пошукової системи Google приблизно в 1,5 рази частіше, ніж володарі мобільних телефонів інших виробників.

Додатковими перевагами смартфонів є підтримка популярної функції Always-On display, якою забезпечені лише останні версії Айфонів, можливість доступу до Google Assistant з ШІ, кращі можливості Face ID та більш швидка зарядка.

А оскільки у конкурентів «яблучних» гаджетів ще й повсюдно поширений порт USB-C, це гарантує їх кращу пристосованість до поточної та майбутньої інтеграції технологій.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews