Грант на розвиток відновлюваної енергетики отримає Рівне: як він реалізовуватиметься

19.02.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Рівненська міська територіальна громада оголошує про свою перемогу у конкурсному відборі громад для втілення проєктів з відновлюваної енергетики.

Цей конкурс оголошено в рамках Проєкту «Відновлювані джерела енергії для стійкості України», що реалізується  консорціумом громадських організацій, представлений Екоклубом, Екодією, Energy Act For Ukraine Foundation та RePower Ukraine спільно з GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

Після оцінки всіх претендентів Рівненська міська територіальна громада отримала можливість втілити проєкт з встановлення сонячної електростанції на даху Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня № 2» Рівненської міської ради спільно з Energy Act For Ukraine Foundation.

Проєкт передбачає співфінансування в рамках Програми енергозбереження в Рівненській міській територіальній громаді на період 2022–2025 років «Тепле місто», затвердженої рішенням Рівненської міської ради від 20 жовтня 2022 року № 2552. Основним завданням якої є впровадження енергоефективних заходів на об'єктах критичної інфраструктури – закладах охорони здоров'я за рахунок співфінансування грантових програм.

Цей крок не лише допоможе зменшити залежність від традиційних джерел енергії, а й сприятиме зменшенню викидів CO2 та збереженню довкілля, а також зменшенню витрат бюджетних коштів на оплату енергоносіїв.

Громада пишається можливістю приєднатися до інших громад, що активно розвивають відновлювану енергетику. Цей крок є важливим на шляху до кліматичної нейтральності, боротьбі з кліматичними змінами та підтримці сталого енергетичного розвитку.

Відділ енергоменеджменту Департаменту економічного розвитку


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews