На Хмельницькій АЕС відбулася чергова ротація МАГАТЕ

22.02.2024 19:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
21 лютого 2024 року на Хмельницькій АЕС відбулася чергова ротація моніторингової місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).
 
Місія складається з міжнародних експертів, які мають високу кваліфікацію та досвід у галузі ядерної енергетики. Експерти проводять регулярні обходи, аналізують дані щодо підвищення рівня безпеки у період воєнного стану.
 
Нова група експертів прибула на Хмельницьку АЕС, де зустрілася з керівництвом та співробітниками підприємства. Експерти працюватимуть впродовж трьох тижнів, ознайомляться з поточною ситуацією на електростанції, перевірятимуть стан обладнання та систем, оцінюватимуть дотримання норм і правил безпеки.
 
Моніторингові місії МАГАТЕ на АЕС України є важливим елементом співпраці між Україною та міжнародною спільнотою у сфері ядерної енергетики. Місія сприяє підтримці високого рівня ядерної та радіаційної безпеки й захищеності на АЕС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews