Завдяки БФ «Рокада» у Рівному, Сергій з Донеччини отримав можливість налагодити власне життя

25.02.2024 19:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
Сергій та його син, якого, до речі, також звати Сергій, через війну змушені були покинути свою домівку на Донеччині та переїхати до Рівного. Та сім'ю спіткало не одне випробування долі, серед яких і те, що дружина лишила їх самих і прийняла рішення будувати власне життя.
 
null
 
 
І от життя, яке вони отримали: нове місто Рівне, проживання у прихистку для ВПО (у якому, варто зазначити, з цього року розпочала роботу команда СССМ нашого Фонду), відсутність підтримки з боку дружини, та що там підтримки, відсутність самої дружини… Здається, саме це мало б стати переломним моментом, коли ти на межі й готовий здатися. Проте Сергій не з таких чоловіків.
 
Заручившись підтримкою Благодійного фонду «Рокада» у Рівному, він виготовив довідку ВПО та вирішив проблеми з соціальними виплатами, які невдовзі виникли. Соціальні консультації та супроводи, що здійснювалися фахівцями Фонду залежно від запитів та потреб Сергія, мали також успішний результат. А завдяки співпраці з нашими колегами Право на захист матір Сергія позбавили батьківських прав.
 
Натомість наш Фонд забезпечив сім’ю стандартним набором речей першої необхідності, а саме постільною білизною, набором посуду, набором побутової хімії, ковдрами, подушками, матрацами, рушниками, а також теплим взуттям.
 
Соціальним працівником здійснювалися періодичні супроводи до Мережа 100 відсотків життя Рівне з метою отримання продуктових пакетів. А завдяки співпраці з Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН", хлопчині вдалося подарувати ноутбук, коли він ще навчався дистанційно.
 
Сьогодні хлопець відвідує місцеву школу та гарно лагодить зі своїми однокласниками, а сам Сергій знайшов роботу і не одну.
 
І хто б що не говорив, Сергій знає, що все залежить лише від нього, адже якщо шукаєш, то завжди знайдеш того, хто допоможе та підтримає.
У його випадку - це Благодійний фонд «Рокада» Рівне.
 
Проєкт реалізується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews