Чи багато жителів Рівненщини мають заборгованість за електроенергію

29.02.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

За місяць на Рівненщині майже удвічі скоротилася заборгованість за електроенергію. Якщо на 1 лютого споживачі боргували понад 340 млн грн, то нині - 148 млн грн. Таку динаміку керівництво енергопостачальної компанії пов’язує із скасуванням мораторію на відключення світла наприкінці грудня минулого року.

Про це йшлося під час брифінгу в Рівненській ОДА.

«Кожен клієнт отримує повідомлення щодо наявної протермінованої оплати та необхідності її внесення. У разі непогашення боргу особі надсилають попередження про відключення. Протягом десяти днів споживач зможе погасити заборгованість та уникнути цього», - розповів директор ТОВ «РОЕК» Сергій Безсмертний.

Якщо споживачу все-таки припинили електропостачання і він бажає відновити отримання електричної енергії, то йому доведеться сплатити існуючий борг.

«Також людині потрібно буде компенсувати витрати, пов’язані із відключенням та повторним підключенням електроживлення», - повідомив директор із взаємодії з клієнтами ПрАТ «Рівнеобленерго» Андрій Ахромкін.

Відновлення відбуватиметься протягом 3-х діб у містах та 5-ти робочих днів у сільській місцевості.

Нагадаємо, клієнт, який не може сплатити одразу всю заборгованість, має можливість звернутися до свого центру обслуговування споживачів та подати заявку щодо реструктуризації боргу.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews