Рівненські студенти-реабілітологи почали вчитися взаємодії з ветеранами (ФОТО)

06.03.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У кожному університеті Рівненщини готують фахівців, які надають реабілітаційні послуги. Це психологи, психотерапевти, спортивні тренери, терапевти, ерготерапевти, реабілітологи. Нині ж постало інше питання – надання комплексної, сучасної допомоги не лише військовим, а й членам їхніх сімей, наголошує перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. 

Так, в межах меморандуму, який торік був підписаний за ініціативи Рівненської ОДА спільно з вишами області та керівниками профільних мед закладів, майбутні фахівці знайомляться із діяльністю та роботою закладів області.

«На Рівненщині вже є певний досвід роботи з ветеранами, ще від початку АТО. Проте, в області критично не вистачає психологів, психотерапевтів та реабілітологів. Кількість ветеранів, які потребують цих послуг, збільшується і, відповідно, і фахівців маємо підготувати ще більше. Акцент робимо на практику, адже наше завдання – організувати другий етап відновлення захисників після госпітальної реабілітації, після приїзду додому», - сказав Сергій Подолін.

Нагадаємо, що торік в області у переліку найпоширеніших спеціальностей серед абітурієнтів стали «психологія» та «реабілітація».

 «Сьогодні ветеранський простір повинен на 100 відсотків стати безбар'єрним, а це про доступність до послуг. Ми вже використовуємо місцеві реабілітаційні центри, медичні та соціальні заклади як базу. Теоретична і практична складова – це єдине ціле. Курсанти мають спілкуватися з обома сторонами – ветеранами та профільними фахівцями.  Мають навчитися застосовувати новітні технології і методи для ефективної роботи та ознайомитися із сучасним обладанням», - розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Нагадаємо, що на Рівненщині в усіх п’яти закладах вищої освіти – НУВГП, РДГУ, МЕГУ, Луганському медуніверситеті та Острозькій академії є такі спеціальності. Нещодавно студенти інституту охорони здоров’я НУВГП проходили практику в Інваспорті, де знайомилися з методиками та програмами реабілітації. Майбутні медики пройшли навчальну практику в Рівненському обласному госпіталі, де взаємодіяли з ветеранами та вивчали спеціальне обладнання та устаткування. Психологи НУВГП відвідали Рівненський обласний центр комплексної реабілітації, де провели оцінювання осіб з інвалідністю та родин загиблих захисників, вивчали поведінку та психоемоційний стан підопічних.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews