У Рівному на стіні МБК з'явилася табличка народному артисту України (ВІДЕО)

12.03.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Рівному вшанували світлу пам'ять та відкрили меморіальну дошку народному артисту України Віктору Семеновичу Марущаку. Знаходиться вона біля адміністративного входу до Міського Будинку культури.

Віктор Марущак досконало знався на мистецтві народного танцю, зокрема, Полісся. Створив понад 200 оригінальних постановок народних танців України, а саме: «Кумасі», «Хвала рукам, що пахнуть хлібом», «Василечки», «Троїсті музики», «Гопак», «Полісся вітає», «Хустинка», «Ремінець», «Погоринські вечорки», «Перепілонька», «Любоньки», «Ой, там на точку…», «Поліські витинанки», «Микольця з Дубровиці»…
 
Віктор Марущак здобув високе визнання як балетмейстер, працюючи за запрошеннями в хореографічних колективах України та закордоном. А тепер його світла пам'ять увіковічнена на меморіальній дошці, щоб про нього пам'ятали прийдешні покоління.
 
Пресслужба Рівненської міської ради
 
 
Сюжет телеканалу СФЕРА-ТВ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews