«Провесінь» Лариси Польохіної представили у рівненській галереї «Євро-Арт»

14.03.2024 21:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненська художниця Лариса Польохіна (1953 р. н.) навчалася живопису самостійно, проте, ступивши на творчий шлях у зрілому віці, після участі у 2010 році у міському проєкті «Стань Гогеном за 90 днів», жінка спромоглася сказати власне слово, утвердитися як артистична особистість із виразно окресленим власним характером живопису.

null


«Уже вкотре знана у мистецьких колах Рівного художниця, у рамках широкомасштабного проєкту нашої галереї «Євро-Арт» для талановитих», презентує свою персональну виставку. Цього разу «ПРОВЕСІНЬ» Лариси Польохіної увірветься у наше життя разом з весною і «свіжими картинами», переповненими її фірмовими кольорами: лавандовим, бірюзовим, блакитним… у всіх можливих відтінках.

Пані Лариса переконана, що мистецтво має позитивний вплив на психологічний стан людини, тож, за її словами, закладає в картини спеціальні енергетичні коди. Представлені в експозиції пейзажі і натюрморти у техніці олійного живопису закликають радіти світу краси разом із нею. Її картини сповнені експресії, позитивної енергетики, оптимізму, тепла і світла творять з глядачами справжні чудеса», - розповіла арт-менеджер галереї Юлія Савуляк.

null
 
null

Редакція сайту «Новини Рівненщини» поспілкувалася з художницею про її творчість, натхнення та квіткові мотиви.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

- Пані Ларисо, це вже далеко не перша виставка вашого живопису, але на кожній представляєте нову експозицію… Як формували цю і чим вона особлива?

- На цій виставці в мене більше пейзажів осені, зими, весний літа. Роботи майже всі нові, написані впродовж року, після попередньої виставки, яка відбулася влітку 2023.

null
 

- Як давно займаєтесь живописом і чому вашу увагу привернув саме «квітковий напрям»?

- Живописом займаюся вже 14 років, олією пишу 12 років. Після участі у 2010-у в міському проєкті «Стань Гогеном за 90 днів» з легкої руки Галини Кульчинської я почала регулярно відвідувати уроки живопису - спочатку у Рівненській художній школі імені А. Мартиненка, пізніше - у Галереї європейського живопису «Євро-Арт».

А квіти і природу я з дитинства любила і мріяла їх малювати. Живопис, я вважаю, підтримує, оберігає і додає сил творити художникам. Особливо це важливо саме зараз, у лихі часи.

- Чи допомагає студія Анатолія Іваненка зростати професійно?

- Студія мені дуже допомогає професійно зростати у майстерності. Анатолій  Іваненко дає нам нові цікаві теми для композицій і натюрмортів, ділиться професійними секретами і навичками. Допомогає освоювати різні техніки письма. Вражає нас своїми прекрасними картинами.

null
 

- Де берете сюжети для своїх картин - пишете з натури, з фотографій чи це вигадані образи?

- Я багато своїх квіткових натюрмортів пишу з натури. Роблю багато фото квітів і пейзажів. Потім з цих фото вибираю найбільш вдалі і пишу, звичайно трохи змінюючи їх для більшої живописності.

- Ви часто берете участь у виставках, аукціонах, культурних заходах… Наскільки великим є ваш мистецький доробок? Адже Ви дуже багато працюєте…

- В мене вже було багато персональних виставок і участь у спільних виставках з іншими художникми. Щастя, що я пишу доволі швидко. Можливо, частково на це впливає моя технічна освіта. Я закінчила Вінницький політехнічний інститут, працювала на радіозаводі. Це мені допомогає швидко вибрати вдалу композицію і краще розмістити предмети у натюрморті, логічно їх вибудовувати. Я пишу багато, бо я це роблю із задоволенням.

null
 

 

 
null
 

 

null
 

 

null
 

- Чи пам‘ятаєте свою першу картину?

- Першу картину олією я чудово пам'ятаю, вона висить у мене у передпокої. Я мріяла написати букет квітів у голландському стилі старих майстрів. Вона написана трохи недосконало, але нагадує мені мій початок  художньої творчості.

- Що побажаєте поціновувачам мистецтва?

- Поціновувачам мистецтва я б побажала більше підтримувати художників, купувати їхні картини, поважати  творчість і працю, пам'ятати про вкладені в ці картини талант і кошти, витрачені на полотнв, пензлі і фарби.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Персональна виставка Лариси Польохіної «ПРОВЕСІНЬ» триватиме з 6 до 31 березня 2024 року.

Деякі роботи можна придбати особисто в художниці.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews