Нова реабілітація: рівненських ветеранів долучатимуть до добровільних пожежних команд

15.03.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині розпочинається новий напрямок з реабілітації ветеранів. Цього разу залучають ГУ ДСНС України у Рівненській області. Йдеться про добровільні пожежні команди. 

Свої наміри, які ініціювала Рівненська ОДА, закріпили підписанням Меморандуму про співпрацю між Управлінням у справах ветеранів Департаменту соціальної політики ОДА, ГО «Асоціація добровільних пожежних команд України» та ГО «Стронг Ветеран Рівне». 

«Військовослужбовці, які повертаються додому потребують уваги. Їм необхідно надати певні послуги – працевлаштування, реабілітації, психологічного розвантаження. Спорт і фізкультура – це саме той напрямок, який завдяки командному духу заохочує, залучає і мотивує. А добровільна пожежна команда – це потужна чоловіча підтримка. Будемо їх об’єднувати», - сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Ця ініціатива покликана підсилити ветеранську політику в сфері цивільного захисту, розвитку добровільної та місцевої пожежної охорони на Рівненщині.

«У нашій області створена потужна команда сильних, мужніх, дисциплінованих рятувальників. У її складі є військовослужбовці, добровольці, ветерани та справжні герої. Вони є прикладом, адже мають гарну підготовку та спортивну форму, а спорт дійсно рятує», - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Насамкінець, тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олег Панюк розповів про рятувальників-героїв, які можуть поділитися своїм позитивним досвідом у реабілітації та відновлення.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews