На Рівненщині стартувало «Велике читання»: в чому суть цього проєкту (ВІДЕО)

04.04.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Учора презентували цьогорічну акцію, мета якої - популяризувати українську книгу, наших авторів та читання як таке.

Соціально-культурна ініціатива належить комунальному закладу обласної ради - Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Для прочитання тут обирають книгу рівненського автора або таку, яка за змістом пов'язана з нашим краєм.

«Велике читання 2024» - це вже третя акція. У попередні роки її учасники читали твори братів Капранових та письменника й військового Сергія Гридіна.

Цьогоріч обрали автобіографічний роман Олександра Будька Історія впертого чоловіка.

Олександр Будько з позивним "Терен" – уродженець Рівного. До повномасштабного вторгнення росії в Україну працював баристою. Добровольцем доєднався до батальйону "Карпатська Січ". У травні 2022-го під час боїв в Харківській області Олександр отримав важке поранення, втратив обидві ноги. "Терен" пройшов реабілітацію в США і зараз продовжує адаптацію до ходьби з протезами. Призер Ігор нескорених-2023 у змаганнях з плавання. Він наново навчається водити авто, бігати на спортивних протезах та активно долучається до просвітницької діяльності щодо адаптації бійців із пораненнями, зокрема, у різних видах спорту. Сьогодні разом з публічними людьми досліджує міста України на безбар'єрність у власній програмі на YouTube «Відвал ніг або All інклюзив».

Книга Олександра "Історія впертого чоловіка" – це його власна історія про героїзм, сміливість, вірність, чесність перед собою та побратимами, людські стосунки, випробувані війною, віру в Перемогу та Україну.

Нагадаємо, що в рамках ініціативи «Велике читання» публічні бібліотеки Рівненщини стануть культурними майданчиками для проведення різних активностей довкола цієї книги: обговорення, дискусії, коментовані читання. Передбачені також зустрічі з автором та автограф-сесії.

Пресслужба Рівненської облради

Сюжет телеканалу СФЕРА-ТВ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews