У Рівному відбудуться представлення чеських театрів

08.04.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

З 12 по 14 квітня у Рівненському академічному обласному театрі ляльок відбудеться україно-чеський театральний «Фестиваль взаємності» за участі колективів з Чеської Республіки, Рівненського театру ляльок та рівненських артистів.

Як розповідають організатори, через війну багато українців вимушено поїхали до Чехії, тож наші культури почали взаємодіяти сильніше. Чеські гості приїдуть з виставами, які розмірковують про сучасний світ і життя людини в ньому.

Чеська частина програми складається з 7 постановок чотирьох театрів.

Театр Лішень представить Савітрі - давньоіндійський міф у формі азійської вистави тіней про кохання та Лісові янголи - ромську казку для дітей. Театр Тепер вдих і лети - а це головний організатор фестивалю, покаже серію театральних мініатюр та дві вистави: І люди живуть. Абдул - ставить питання про прощення непростимого на тлі історій з війни в Чечні. Друга - Вони приходять. Чого вони хочуть? Чого хочемо ми?, присвячена життю тих, хто залишає свої домівки.

Театр Фесте запропонує документальну виставу Жаль, засновану на інтерв'ю з українськими підлітками в Чехії, що окреслює їхні життя й емоції.

Авторський театр Дебори Штисової покаже Сліди людської присутності - щось середнє між перформансом і медитацією на тему простору - як у ньому відображається людське життя, і як на минуле впливає сьогодення.

Окрім театральних вистав, на фестивалі також відбудеться показ фільму Парадокс української акторки й режисерки Марії Татаринової про життя й почуття українських студенток у Чехії, та музичний концерт Павли Домбровської з театру Лішень.

Також Рівненський обласний театр ляльок покаже виставу Коти-біженці - історія про чотирьох різних котів, котрі вимушені бігти від війни в Україні. В її основі - особисті переживання авторів, тому не випадково цю казку назвали кототерапією для дорослих та дітей.

Вхід на події фестивалю – вільний.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews