Як правильно обрати стрепінг-інструмент?

11.04.2024 01:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

При виборі стрепінг-інструмента потрібно враховувати необхідну швидкість обв’язування, типи продукції, її габарити та особливості, матеріал стрепінг-стрічки та необхідність у портативності апарата. Для невеликих об’ємів вантажів може підійти простий механічний інструмент для пластикових чи металевих стрічок. Акумуляторні та пневматичні пристрої справляться з цим завданням швидше і якісніше. Не варто забувати, що пневматичні стрепінг-інструменти прив’язані до конкретного місця подачі стисненого повітря, а акумуляторні машинки портативні, проте не такі потужні. Для великих об’ємів виробництва та автоматизованих ліній найкраще  підійдуть стаціонарні автоматичні обв’язувальні системи для вертикального чи горизонтального пакування. 

Стрепінг-стрічка та комбіновані інструменти: особливості вибору

null

Важливу роль під час вибору інструмента відіграє тип пакувального матеріалу, його ширина та товщина. Для більш важких вантажів частіше вибирають металеву чи поліестерову стрічку. Вони витриваліші, ніж поліпропіленовий матеріал. Тому для пакування габаритних та важких об'єктів один з кращих варіантів — використати широку та товсту ПЕТ-стрічку. Для інших випадків найчастіше використовують саме ПП-рішення. 

Чимало сучасних стрепінг-інструментів мають можливість працювати з різними типами та розмірами стрічок. Такі універсальні пристрої дозволяють оператору швидко переключитись, якщо потрібно  запакувати інший вид вантажу. Комбіновані інструменти підійдуть для логістичних центрів, ритейлу та компаній, які пакують різнотипні товари. 

Акумуляторний стрепінг-інструмент нового покоління — ефективне рішення з автоматичними можливостями

Сучасний ринок з високим рівнем конкуренції вимагає від виробників гнучких та ефективних рішень. Універсальні обв’язувальні машинки з батареєю відкривають для операторів купу можливостей для швидкого та якісного стрепінгу. Вони дозволяють здійснювати горизонтальне та вертикальне пакування, працювати з рівною та заокругленою поверхнею. Контролювати цикл обв’язування стає простіше завдяки зручному дизайну конструкції та комфортному натисканню на кнопки. Оператор може вибрати необхідний режим роботи (від м’якого софт-режиму для крихких продуктів і до індивідуальних налаштувань для оптимального стрепінгу конкретного виду вантажу). Можна налаштувати силу натискання та швидкість натягу стрічки. 

Поради щодо вибору якісного та ефективного стрепінг-обладнання

null

Проаналізувавши власне виробництво та склавши план необхідних вимог щодо стрепінг-обладнання, можна виділити декілька важливих критеріїв для правильного вибору інструмента для ефективної та надійної роботи: 

  1. Перевірений виробник та дистриб'ютор. Варто зауважити, що бюджетні пристрої не завжди відповідають заявленим характеристикам та потребують частішого обслуговування. При виборі краще враховувати обладнання лише від перевірених та зарекомендованих виробників. 
  2. Надійний та своєчасний сервіс. Враховуйте, що для вашого інструмента потрібне регулярне техобслуговування, тому заздалегідь знайдіть сертифікованих спеціалістів, які можуть вам в цьому допомогти. Своєчасне постачання запасних частин для пристрою та професійні консультації допоможуть підтримувати якісну та надійну роботу без простоїв. 
  3. Зверніть увагу на потужність інструмента та кількість циклів на одному заряді акумулятора. Це допоможе оптимізувати роботу з пакування та вчасно заряджати батарею. Бажано мати додаткову заряджену батарею для своєчасної заміни. 
  4. Пневматичні прилади потребують подачі стисненого повітря. Для цього врахуйте, що необхідно вибрати зону для пакування на складі чи виробництві. Таке обладнання буде прив'язане до конкретного місця. 

Стрепінг-стрічки необхідного типу, розміру та якості. Потрібно бути впевненим у своєчасному постачанні пакувального матеріалу для якісного стрепінгу. Бюджетні стрічки не завжди можуть задовольнити потреби в ефективній упаковці. У результаті можуть виникнути непередбачувані розриви матеріалу під час транспортування та зберігання. Бюджетні стрічки під час нагрівання на сонці або під дією вологи втрачають свої утримуючі властивості й можуть пошкодитись. Краще користуватись якісними європейськими матеріалами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews