Реалізацію місій МАГАТЕ обговорили на Хмельницькій АЕС

15.04.2024 19:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
12 квітня на Хмельницькій АЕС відбулася низка нарад за участю представників Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), Державної інспекції ядерного регулювання України (ДІЯРУ) та Хмельницької АЕС. На обговорення були винесені аспекти реалізації постійної місії МАГАТЕ з питань ядерної безпеки та захищеності, а також виконання Програми медичної допомоги.
 
Проблемні питання медичного забезпечення атомників були озвучені під час попередніх візитів експертів МАГАТЕ. Цього разу представники МАГАТЕ побували в Спеціалізованій медико-санітарній частині Нетішина, зустрілися з персоналом служби охорони праці та відділу розвитку персоналу, щоб проаналізувати поточний стан реалізації Програми медичної допомоги МАГАТЕ. Зокрема розглядалися питання закупівлі необхідного медичного обладнання, надання невідкладної медичної допомоги під час надзвичайних ситуацій, психологічної підтримки оперативного персоналу АЕС в умовах воєнного стану.
 
Під час підсумкової наради, генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра подякував представникам МАГАТЕ за їх роботу та наголосив на важливості проведення спільних системних дій заради підтримки ядерної та радіаційної безпеки та захищеності.
 
Учасники обговорення відзначили важливість присутності міжнародних місій на майданчиках АЕС України під час воєнного стану. Досвід нашої держави важливий для світової спільноти, адже жодна країна не перебувала такий тривалий час в умовах «гри без правил», експлуатуючи атомні електростанції. Документування та збереження інформації – одне із завдань місій МАГАТЕ задля збереження ядерної безпеки, щоб такі воєнні конфлікти не повторювалися.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews