Нетішинська СМСЧ уклала з НСЗУ пакет готовності та очікує від МАГАТЕ сучасне медичне обладнання

27.04.2024 19:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
Цьогоріч Нетішинська СМСЧ уклала договір з Національною службою здоров’я України за пакетом «Готовність закладу охорони здоров'я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях». Він передбачає, що медзаклад готовий до реагування на хімічні, біологічні, радіаційні, ядерні ризики.
 
Раніше цей пакет медпослуг називався «ковідним» і укладався лише із закладом охорони здоров’я, який обслуговував 200 тисяч населення відповідної області.
 
З 2024 року пакет готовності став доступним і для лікарень міст-супутників АЕС. Це стало можливим після письмового звернення керівництва АТ «НАЕК «Енергоатом», зокрема особисто керівника енергокомпанії Петра Котіна, на адресу прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.
 
За пакетом готовності НСЗУ щомісяця виділяє лікарні 1 053 510 грн. Одна з умов цього пакета – наявність у медзакладі сучасного обладнання. Частину цього обладнання, зокрема цифровий рентгенівський апарат на два робочих місця, портативний рентгенапарат, вісім дванадцятиканальних електрокардіографів, щілинну лампу, офтальмоскопи та отоскопи, Нетішинська СМСЧ незабаром отримає в рамках реалізації програми з надання медичної допомоги МАГАТЕ.
 
null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews