Сьогоднішнє засідання Верховної Ради присвятили законопроектам, які необхідні для вдосконалення питань судоустрою

23.05.2024 19:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Сьогоднішнє засідання Верховної Ради присвятили законопроектам, у експертизі яких головним є комітет з питань правової політики, і які необхідні для вдосконалення питань судоустрою, - повідомив народний депутат України від Рівненщини, член Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов.
 
Насамперед, новим суддею Конституційного суду України парламент призначив Сергія Різника.
В цілому прийняли законопроект №9197 про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо забезпечення рівності процесуальних прав усіх учасників судового процесу перед законом і судом. Він пропонує розширити вичерпний перелік ухвал, на які можуть бути подані апеляційні скарги окремо від рішення суду.
 
Також у першому читанні ухвалили наступні законопроекти:
№9462 - щодо удосконалення положень про судовий контроль (покращення виконання судових рішень);
 
№10244 - щодо забезпечення розгляду адміністративних справ (у зв’язку з ліквідацією ОАСК нерозглянуті ним справи були передані до Київського окружного адміністративного суду та розподілені між суддями, і розглядаються ними до набрання чинності цим Законом);
 
№10157 - щодо особливостей залучення засуджених до праці та ведення господарської діяльності в пенітенціарній системі;
 
№9235 - щодо окремих питань розкриття банківської таємниці та заходів щодо встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, зниклої безвісті за особливих обставин;
 
№11026 – щодо гарантування права на судовий захист у малозначних спорах;
 
№9149 – щодо удосконалення виконання покарання у виді штрафу та громадських робіт;
 
№7033-д – щодо запобігання розголошенню окремих відомостей у текстах судових рішень;
 
№11133 – щодо cпрощення участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції;
 
№5652 - щодо заходів, спрямованих на поновлення прав засуджених та осіб, взятих під варту, у зв'язку з неналежними умовами тримання.
 
Також за основу прийняли євроінтеграційний законопроект №11041 щодо застосування адміністративно-господарських санкцій до суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про цифровий контент та цифрові послуги» та механізму адміноскарження рішень щодо застосування відповідних санкцій.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews