Як правильно обрати самокат для дитини

31.05.2024 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Самокат — чудовий вибір для ваших дітей, щоб насолоджуватися прогулянками на природі та весело тренуватися. Це також допомагає покращити моторику та формує впевненість вашої дитини.  Однак перед тим, як купити ідеальний самокат, треба звернути увагу на певні нюанси.

Врахуйте вік своєї дитини

  • Діти віком від 1,5 до 4 років. Вони ще не дуже добре тримають рівновагу при ходьбі, тому найкраще підійде триколісний самокат.
  • Діти віком від 4 до 6 років. Вони ще вчаться балансувати, тому можна подумати про двоколісні моделі.
  • Діти віком від 6 років. Вони захочуть використовувати свій самокат маратон на якому можна весело проводити час і легко пересуватися містом, ходити до школи та/або їздити на середні відстані (до 2 км). У такому разі вибирайте самокат із великими колесами, який більше підходить для такого типу використання.

Врахуйте три основні правила перед покупкою

  • Практичність / зручність. Наскільки легко чи важко носити самокат і використовувати його щодня.
  • Продуктивність. Наскільки швидко або далеко самокат може ковзати з кожним поштовхом.
  • Комфорт / Якість їзди. Наскільки комфортно штовхати та скільки вібрацій самокат передає від землі.

Порада №1: вибирайте висоту та ширину ручок самоката для ефективності та комфорту

Купуючи самокат поставте дитину поставте її так, щоб кермо було на рівні її стегон і на рівні талії. Це найкраще співвідношення між продуктивністю та комфортом. 

Порада №2: вибирайте відповідний розмір коліс

Зверніть увагу на розмір коліс: чим вони більші, тим краща стійкість самоката. Залежно від віку рекомендуємо орієнтуватися на такі параметри:

  • 1,5 - 4 роки: 120-130 мм;
  • 4-8 років: 145-180 мм;
  • 8+ років: 200 мм і більше;

Зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлені колеса, зазвичай це пластик або гума. Вибирайте гуму, адже чим м'якші колеса, тим легше і приємніше буде їзда, а отже, більше задоволення дитина.

Порада №3: врахуйте, де ви його будете використовувати

Чи буде ваша дитина їздити на самокаті біля дому чи по дорозі до школи? Або вони вже досить вправні й починають робити трюки? Вам потрібна розкладна модель, щоб взяти її з собою в поїздку містом. Завжди купуйте модель, яка відповідає віку та рівню навичок вашої дитини, а також підходить до діяльності чи середовища, в якому вона використовується: якщо ваша дитина катається на самокаті переважно вулицею, ви можете вибрати вуличний самокат зі стандартними колесами. Однак, якщо вони можуть їздити по більш вибоїстій місцевості, вам слід шукати модель для бездоріжжя з великими шинами, наповненими повітрям.

Чим корисні самокати

  • Він допомагає дітям підтримувати фізичну форму.
  • Це додаткова можливість активного відпочинку на свіжому повітрі.
  • Підготовка дітей до навчання їзди на велосипеді, особливо через використання 2-колісного самоката.
  • Це приємне проведення часу.

Купивши самокат, ви подаруєте своїй дитині безліч позитивних емоцій. І ще: дайте можливість дитині протестувати його й обрати улюблений колір.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews