Рівне проведе в останню путь ще одного полеглого на війні Героя

13.06.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Микола Ковалець народився 19 грудня 1975 року в Рівному. Закінчив 23 місцеву школу, а за тим, професійно-технічне училище №9. Микола працював молодшим інспектором у Городищенській виправній колонії №96, незадовго до початку повномасштабного вторгнення вийшов на пенсію.

«У перший же день – 24 лютого 2024 року – він пішов у військкомат. Тоді, були величезні черги, він чекав весь день. Потрапив уже 25 лютого, а ввечері того ж дня виїхав у частину. Микола вважав своїм обов’язком, покликанням захищати країну, свою сім’ю, своїх дітей. Адже маємо двох синів – Максиму 27 років, а Євгенію лише 11…», - розповідає дружина Героя Олена.

Микола ніс службу на Донецькому напрямку. Він мало розповідав рідним про військові будні, намагався максимально уберегти їх від жахів, які довелося самому побачити.

«Він завжди нас захищав, адже такої доброї, дружелюбної людини годі шукати. Надзвичайно відповідальний, це відзначали і його командири, він до останнього виконував наказ, поставлену задачу. Вірив у перемогу, надіявся на краще, але…», - каже дружина.

На жаль, 48-річний солдат Микола Ковалець вірний військовій присязі загинув 4 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 13 червня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на Алеї Героїв кладовища «Нове».

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews