Війна - не завада: в Рівненській області під час воєнного стану створили 80 фермерських господарств

20.06.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На сьогодні на Рівненщині діє 411 фермерських господарств, 80 з них створили під час воєнного стану. Більше 10 фермерів зі зброєю в руках обороняють нашу землю. Є й такі господарники, які воюють і на відстані продовжують керувати своєю справою. 

Про це під час онлайн-брифінгу розповів заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан.

«У загальній структурі фермери виробляють: картоплі – 40 відсотків, чверть – овочі, зернові та зернобобові – 11 відсотків. Також у господарствах утримується  1,8 тис. корів та понад 2,5 тис. свиней. Пріоритетними напрямами залишається вирощування овочів, ягід, культур олійної та зернової групи», - розповів Олександр Кохан.

Створюються на Рівненщині і сімейні фермерські господарства. Вони є у 27 громадах області. Найбільше в Острозькій та Костопільській ТГ – по шість господарств. Більшість з них розвивають  молочне скотарство. 

Олександр Кохан додав, що фермерські господарства  області є активними учасниками  державних програм підтримки. У 2024 році також діятиме декілька напрямів підтримки - гранти, дотації та субсидії.

Пресслужба РівнеОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews