Європейський Союз офіційно розпочав переговори з Україною про членство в ЄС

25.06.2024 17:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Прокоментував початок переговорів між ЄС та Україною щодо вступу нашої держави до Європейського Союзу народний депутат ВРУ від Рівненщини, член комітетут ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов:
 
"Європейський Союз офіційно розпочав переговори з Україною про вступ! Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Також переговори розпочаті з нашим партнером Республікою Молдова.
 
Напередодні державного свята – Дня Конституції України – такі новини дуже символічні, адже в Основному Законі закріплений європейський вектор розвитку нашої держави. Попри війну, попри всі негаразди і складнощі, ми залишаємося вірними нашим конституційним засадам і працюємо над їхньою реалізацією.
 
Президентка Єврокомісії наголосила, що народи України та Молдови продемонстрували «непохитну відданість» приєднанню до Євросоюзу, почали масштабні реформи, однак на Україну та Молдову досі чекає «суворий та вимогливий» шлях.
 
Дякуємо щиро пані Урсулі фон дер Ляєн та нашим європейським партнерам за підтримку, за віру в Україну і її європейське майбутнє!
 
Звісно, шлях попереду непростий, зокрема, у сфері боротьби з корупцією. Ми повинні зробити все можливе, аби витруїти це руйнівне явище з українського суспільства!
 
Верховна Рада, своєю чергою, ухвалила десятки євроінтеграційних законів, щоб наблизити старт офіційних переговорів та виконати попередні умови. Але це ще далеко не все, тому продовжуємо працювати. І дякуємо ЗСУ за таку можливість!".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews