Медичні послуги: чи якісно їх надають у Рівненській області

26.06.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

В області з робочою поїздкою перебувала голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак, яка оприлюднила результати моніторингу щодо якості послуг за Програмою медичних гарантій. 

«Цьогоріч в регіонах  ми провели 9 моніторингів на дотримання умов контрактування закладів із НСЗУ. Адже виконання зобов’язань іде знизу, безпосередньо від керівника закладу та засновника – громади. Фінансування за послугу дорівнює виконанню умов», - сказала Наталія Гусак.

За підсумками моніторингу є зауваження до Рокитнівської багатопрофільної лікарні, пологового будинку м. Рівне та обласного перинатального центру. Нині триває процес виправлення недоліків. 

Натомість, позитивний кейс – у Рівненській обласній клінічної лікарні щодо системи менеджменту. Значний відсоток фінансових надходжень там витрачається на закупівлю ліків. А загалом стан медицини Рівненщини – задовільний. Законтрактовані послуги надаються.

«Нині в області діє 95 закладів охорони здоров’я, 89 з яких уклали договори з НСЗУ на загальну суму понад  5 млрд грн. Дякую за важливу підтримку. Наше спільне  завдання – якісна медицина і комфорт пацієнта. Працюємо над цим і далі, аби жителі Рівненщини отримували ще більше безкоштовних медпослуг», - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Керівниця НСЗУ наголосила на важливості роз’яснення людям умов державної підтримки контактування, їх безоплатності. Також принагідно нагадала, що така зустріч на Рівненщині вже друга. Торік йшлося про реалізацію в області державної програми «Доступні ліки». 

Нині в області на 5% зросла кількість аптек, які доєдналися до проєкту, наразі їх - 1,5 тисячі.

Пресслужба Рівненскої ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews