НАБУ повідомило, що службове розслідування вже завершено та передано для ознайомлення службовою особою Національного бюро

23.07.2024 15:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Минулого тижня Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики провів виїзне засідання в НАБУ щодо витоку інформації.

Народний депутат ВРУ від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов розповідає подробиці:

"Тоді директор Національного бюро Семен Кривонос повідомив, що триває низка службових розслідувань, і по завершенню кожного НАБУ інформуватиме громадськість.

Днями в НАБУ повідомили, що службове розслідування за фактом можливого тиску на викривача вже завершено та передано для ознайомлення з його матеріалами службовою особою Національного бюро, яка фігурує у розслідуванні". 

Як підтвердили на сторінці НАБУ у фб, строк ознайомлення — 3 робочих дні, він може бути продовжений за заявою, але не більше ніж на 5 днів. Після цього матеріали направлять на розгляд Дисциплінарної комісії.
 
Дисциплінарна комісія на підставі службового розслідування, яке здійснюється підрозділом внутрішнього контролю, складає висновок про наявність чи відсутність у діях працівника Національного бюро дисциплінарного проступку та підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності з визначенням рекомендованого виду дисциплінарного стягнення.
 
Рішення про застосування дисциплінарного стягнення на підставі висновку Дисциплінарної комісії ухвалює Директор Національного бюро. Зазначене рішення може бути оскаржено до суду (детальніше — ст. 28 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України»).
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews