Коронавірус повернувся: хто на Рівненщині серед краян переважно хворіє на цей недуг наразі

16.08.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Минулого тижня на Рівненщині виявили 814 хворих на COVID-19, що на пів тисячі випадків більше, ніж за попередні сім днів. Новий штам вірусу - FLіRT, вірогідно, вже поширений в регіоні, при цьому офіційних випадків ще не зареєстровано.

Про це під час брифінгу в Рівненській ОДА повідомив гендиректор Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб, головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

- Здебільшого, вірус виявляють у дорослих віком 30-64 роки. Найбільше хворих у Рівненському районі - 614, серед них 81 особа госпіталізована. На жаль, цьогоріч в області зафіксували й 16 летальних випадків із підтвердженим діагнозом COVID-19, - розповів спікер.

Найбільша кількість випадків COVID-19 зареєстрована у Деражненській, Здолбунівській, Бугринській, Городоцькій та Рівненській громадах.

Водночас, з початку року на коронавірусну інфекцію захворіли 2575 людей, що на 73,2% менше, ніж за аналогічний період торік.

- Зауважу, що існуючі вакцини залишаються ефективними для захисту від тяжких форм COVID-19. Якщо людина не має жодної дози щеплення, то навіть після одужання є сенс вакцинуватись. Також важливо ревакцинуватись особам з груп ризику, якщо від попереднього щеплення минуло 6 чи більше місяців, - сказав Роман Сафонов.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews