Сьогодні Верховна Рада ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду

21.08.2024 15:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов розповідає про важливі рішення українського парламенту:
 
"Сьогодні Верховна Рада ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду. Цей крок спрямований на ефективне притягнення до відповідальності росіян за їхні злочини, а постраждалим від російських злочинів українцям значно спроститься доступ до Цільового фонду МКС та підвищить шанс на отримання компенсації. Україна зможе брати участь у виборах суддів та висувати своїх кандидатів.
 
null
Нагадаю, Україна підписала цей документ ще у 2000 році, але дотепер він був не ратифікований. Для того, щоб статут почав ефективно працювати, нам потрібно ще внести певні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України.
 
Також в цілому проголосували за законопроект №11391 щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації для військовозобов’язаних, чиї близькі родичі, зокрема, рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли без вісти під час участі у бойових діях.
 
З приводу цього законопроекту до мене зверталося багато виборців. Вони просили виправити прикру помилку, якої припустилися, ухвалюючи закон про мобілізацію, адже непоодинокі випадки, коли в сім’ї декілька дітей від різних батьків. Особисто знаю приклади, коли мати лишилася сина, бо він загинув, захищаючи Україну, але є ще один син мобілізаційного віку від іншого чоловіка. Ці сім’ї вже й так пережили горе, тому цілком справедливо було забезпечити можливість другій дитині отримати відстрочку".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews