Роман Іванісов: Угода передбачає скасування Україною та Великою Британією у двосторонній торгівлі усіх ввізних мит та тарифних квот на наступні 5 років

22.08.2024 13:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Про сьогоднішню роботу українського парламенту звітує народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов:
 
"Сьогодні в сесійній залі продовжили розгляд законопроектів порядку денного.
 
Ратифікували Угоду №3 між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії i Північної Ірландії. Вона передбачає скасування Україною та Великою Британією у двосторонній торгівлі усіх ввізних мит та тарифних квот на наступні 5 років. Це сприятиме нарощуванню вітчизняними виробниками експорту продукції, що традиційно постачалася на британський ринок, зменшенню негативних економічних наслідків військової агресії РФ, підтримці національної економіки у воєнний час, а також в період повоєнної відбудови тощо.
 
Також в цілому ухвалили законопроект №10411 про внесення змін до Митного кодексу України щодо імплементації деяких положень Митного кодексу ЄС. Прийняття цього документу було одним з наших зобов’язань перед МВФ, Світовим банком та ЄС.
 
Ще один євроінтеграційний законопроект, прийнятий в цілому - №9139 про виноград та продукти виноградарства. Відповідно до нього, передбачається створення єдиної державної інформаційної системи «Виноградарсько-виноробний реєстр», що включатиме відомості про: виробників винограду; виробників виноробної продукції; виноградні ділянки; обов’язкові декларації та інші дані, що забезпечить ефективне адміністрування та державну підтримку галузі виноградарства та виноробства.
 
Також прийняли Постанову про призначення у 2024 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук. В цьому році визначено 50 робіт переможців конкурсного відбору".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews