Форум мистецької освіти відбувся в Рівному (ФОТО)

30.08.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Освітній процес у закладах мистецької освіти у 2024-2025 навчальному році. Про це йшлося на Форумі, який відбувся в Залі камерної та органної музики.

Організатором заходу став комунальний заклад Рівненської обласної ради «Рівненський обласний центр народної творчості». 

У ньому взяли участь представники влади, мистецьких шкіл, культурні діячі та освітяни. Обговорили нововведення та актуальні питання діяльності мистецьких шкіл, зважаючи на суспільні виклики та освітню реформу.

Рівненську обласну раду на заході представили заступник голови Олексій Бучинський та депутатка Ольга Шустік. 

Олексій Бучинський зауважив, що освітній процес у закладах мистецької освіти потребує постійного вдосконалення та адаптації до сучасних умов, особливо в період війни.

- У 2024-2025 навчальному році ми зосередимося на підтримці молодих талантів та інтеграції новітніх технологій у навчальний процес. Особливу увагу будемо приділяти інклюзивності, аби кожен учень міг розвивати свої творчі здібності в комфортному та підтримуючому середовищі, - розповів Олексій Бучинський.

Програма форуму включала кілька панельних дискусій та презентацій, які мають допомогти педагогам вдосконалити навчальні плани, фахові методики та загалом підвищити якість викладання. Учасники мали змогу обмінятися досвідом, висловитися стосовно того, як зробити освіту в мистецьких школах актуальною та сучасною.

Тому особливу увагу звернули на питання інклюзивності в мистецькій освіті та необхідності підтримки молодих талантів. Директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Рачковська у своїй доповіді підкреслила важливість створення сприятливого середовища для розвитку творчих здібностей всіх без винятку учнів і студентів. Адже це ключове в розбудові безбар’єрної освіти. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews