Всеукраїнський форум відбувся в Острозі: головна тема - молодь (ФОТО/ВІДЕО)

23.09.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У молодіжній столиці України - Острозі відбувся масштабний молодіжний форум. Захід об'єднав понад 200 учасників з різних куточків України під гаслом Будемо жити в Україні. 

Нагадаємо, статус молодіжної столиці України Острог здобув у 2021 році, проте вже з 2022 року національний конкурс не проводився. Так, під час форуму заступник Міністерства молоді та спорту Андрій Чесноков оголосив про його поновлення з 2026 року.

- Війна змінила життя кожного з нас, у тому числі й молоді. Разом із тим, зараз молоді люди показали неймовірні силу, хоробрість і рішучість. Місто Острог, що отримало звання Молодіжної столиці України, символізує прагнення, які ми бачимо в кожному куточку нашої країни. Молодь прагне змін, прагне творити, брати участь у розбудові країни і своїх міст, – наголосив Андрій Чесноков.

Одним з центральних моментів заходу стала панельна дискусія на тему Молодь як рушійна сила змін: від активної участі до лідерства, де обговорювалися важливі аспекти розвитку молоді та її залучення до ухвалення рішень на всіх рівнях. 

- Закликав молодих людей об'єднуватися в ініціативні групи, створювати свої громадські організації, втілювати різноманітні проєкти, впливати на процеси у громадах та регіонах. Адже саме молодь повинна стати головним рушієм розбудови сильної та незалежної України, - сказав начальник РівнеОВА Олександр Коваль. 

Форум тривав два дні. Учасники спілкувалися в межах панельних дискусій, відвідували локації на території Острозького замку, зокрема побачили роботи місцевих майстрів, спробували місцеву кухню в локації Рівненщина на смак, а також дізналися більше про ментальне здоров'я від програми Ти як?. 

Окрім цього, пройшли екскурсією по місту Острог, зокрема місцевою академією.

Учасники молодіжного форумуУчасники молодіжного форуму

Пресслужба РівнеОДА

Сюжет телеканалу СФЕРА-ТА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews