В Острозькому заповіднику відновлюють унікальну експозицію нумізматики

01.10.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Це майже пів тисячі монет різних періодів історії, якими в різний час поповнювалися фонди Державного історико-культурного заповідника м. Острог.

У 2022 році цінну колекцію вимушено демонтували, боячись ризиків повномасштабного вторгнення росії в Україну. Сьогодні фахівці готові знову показати її поціновувачам історії.

Як повідомили в заповіднику, відновлення експозиції стало можливим завдяки співпраці з громадською організацією «Братство імені князів Острозьких». Останні виграли грант від Українського культурного фонду на майже 254 тис грн в рамках програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності».

Окреме місце в майбутній виставці «Карбована історія України» займуть експонати, які «розповідають» про важливі події української історії від давніх часів до сьогодні, згруповані хронологічно і за темами.

Важливо зауважити, що виставка буде доступною для всіх категорій відвідувачів – мультимедійним та інтерактивним елементам й інклюзивним рішенням.

Побачити ж історію нашої країни крізь призму нумізматики можна буде вже за кілька тижнів. Дату і час ми повідомимо окремо.

- Наша ціль – створити локацію, яка наштовхує на роздуми та заохочує до діалогу про культуру, ідентичність, минуле й сьогодення. Усі інші деталі – згодом… доки триває підготовка, хочемо ще трішки потягнути інтригу! – йдеться на Facebook заповідника.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews