«Чорнобильська» лікарня Рівного буде оснащена укриттям на 400 осіб

09.10.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Йдеться про Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення. Невдовзі тут має розпочатися капітальний ремонт наявного протирадіаційного укриття. Востаннє тут робили поточний ремонт у 2022 році - після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як розповів директор медпідприємства Олександр Миронець, на облаштування сховища за всіма вимогами в бюджеті передбачили 12 млн грн. Окрім ремонту приміщення, тут облаштують систему вентиляції та встановлять ліфт.

Оновлене сховище площею 450 кв.м зможе вмістити до 400 людей: пацієнтів та медперсонал диспансера. У безпековому просторі облаштують кабінети для прийому пацієнтів.

До слова, користуватися сховищем зможуть також вихованці іншого комунального закладу обласної ради розташованого неподалік - Центру національно-патріотичного виховання та дошкільної освіти. 

(Олександр Миронець)

Відповідні зміни до фінансового плану медпідприємства, в яких, з-поміж іншого, передбачені видатки на початок ремонтних робіт, сьогодні затвердили на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова – Юрій Білик).

Також депутати затвердили зміни фінансових планів на ІІІ квартал 2024 року ще для кількох комунальних медичних підприємств області. Стосуються вони збільшення або, навпаки, зменшення обсягів бюджетного фінансування, благодійних внесків, постачання медикаментів, оплати комунальних послуг тощо.

Два питання стосувалися внесення змін до структури та штатного розпису Клеванської обласної багатопрофільної лікарні імені Михайла Вервеги та Рівненського обласного центру психічного здоров’я. Пов’язані вони зі змінами, які відбуваються в цих комунальних підприємствах після передачі клеванської лікарні в обласну комунальну власність.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews