«Захист України» в навчальних закладах Рівненщини зміниться: що нового слід очікувати (ВІДЕО)

15.10.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (РОІППО) відбулася зустріч із вчителями предмета «Захист України» з різних навчальних закладів області. 130 педагогів пройдуть курси підвищення кваліфікації та викладатимуть цей предмет за оновленою програмою, яку Міністерство освіти і науки затвердило у серпні 2023 року.

Оновлений курс «Захист України» для учнів 10-11 класів тепер передбачає більше практичних занять. Замість традиційних уроків учні тепер відвідуватимуть тренінги один раз на місяць, що триватимуть протягом цілого дня.

Навчання буде спрямоване на набуття практичних навичок у різних сферах.

Зокрема, оновлена програма включатиме шість модулів: домедична допомога з елементами тактичної медицини; основи топографії; тактичні навички; інженерія; управління безпілотниками (БпЛА); радіозв'язок.

Викладатимуть уроки педагоги, які мають досвід у цій сфері, включаючи військових фахівців. Навчання відбуватиметься у спеціалізованих міжшкільних центрах, обладнаних сучасними технічними засобами. Наразі в області функціонує 42 такі осередки. На їх оснащення виділено майже 84 млн гривень державної субвенції.

Ці кошти підуть на нове технічне оснащення кабінетів, обладнання з домедичної допомоги й загальновійськових дисциплін та закупівлю дронів.

Наприкінці минулого року держава загалом спрямувала 1,74 мільярда гривень на модернізацію викладання предмета.

Пресслужба Рівненської обласної ради

Сюжет телеканалу СФЕРА-ТВ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews