З'явилися у перші місяці після повномасштабного вторгнення: як на Рівненщині працює підприємство з виготовлення напівфабрикатів

27.11.2025 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

ТОВ «Смаколюб» запустило виробництво заморожених напівфабрикатів у 2022 році – у перші місяці після початку повномасштабної війни. Старт став можливим завдяки державному гранту на розвиток переробних підприємств. Компанія отримала 1,8 млн грн, які спрямувала на закупівлю виробничого обладнання.

Сьогодні бренд демонструє стабільне зростання. Під час візиту на підприємство заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан ознайомився з виробничими лініями, де щодня випускають понад 2,5 тонни продукції.

У компанії розповідають: класичними пельменями вже нікого не здивуєш, тому ставка робиться на різноманіття. Асортимент «Смаколюба» налічує понад 70 позицій: від вареників до м’ясних виробів. Продукція виготовляється зі свіжої сировини, без консервантів, а смакові властивості зберігаються завдяки шоковій заморозці.

Бренд активно нарощує присутність у ритейлі: напівфабрикати продаються у понад півтори сотнях магазинах в 11 областях України.

«Підприємство, засноване під час війни, створює робочі місця та додану вартість — ще один доказ того, що державна підтримка працює. Загалом під час повномасштабного вторгнення на Рівненщині реалізували 9 грантових проєктів для розвитку переробки на 44 млн грн», - зазначив Олександр Кохан.

Нагадаємо, державна грантова програма для переробної промисловості передбачає до 8 млн грн підтримки на запуск або розширення виробництва, із вимогою співфінансування 50/50 та створення щонайменше п’яти робочих місць.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews